Wersje kompatybilne
Polenta con salsa alla panna e champignons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di polenta, macinata fine (4 min.)
- 200 g di crème fraîche, min 30% di grassi
- 500 g di funghi champignon, freschi, tagliati in quattro o a fette (5 mm)
- 1200 g di acqua
- 3 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l), sbriciolato
- 150 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio di oliva
- 25 g di burro, non salato
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena) sciolto in 2 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato, a piacere
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca, a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2312 kJ / 552 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1062 mg
Alternatywne przepisy
Soupe de chalet
40 min
Stufato con patate e champignon
1 Std.
Grittibänz dolci
2 Std. 15 Min
Lasagne verdi
1 Std. 15 Min
Zuppa di mais con wienerli e bürli
25 Min
Carne di manzo in salsa alla panna e funghi
1 Std.
Riso casimiro
45 min
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 min
Lasagne classiche
2h
Gulash di patate
1 Std.
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40 min
Polpettine di carne con purea di patate
1 Std.