Wersje kompatybilne
Polenta con salsa alla panna e champignons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di polenta, macinata fine (4 min.)
- 200 g di crème fraîche, min 30% di grassi
- 500 g di funghi champignon, freschi, tagliati in quattro o a fette (5 mm)
- 1200 g di acqua
- 3 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l), sbriciolato
- 150 g di cipolle, tagliate a metà
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio di oliva
- 25 g di burro, non salato
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena) sciolto in 2 cucchiai di acqua
- 1 pizzico di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato, a piacere
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca, a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2312 kJ / 552 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1062 mg
Alternatywne przepisy
Minestrone con ceci
40min
Condimento balsamico
Brak ocen
Curry di pesce kerala
30 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Brunsli di Basilea
8 godz. 40 min
Vol-au-vent con polpettine
30 Min
Mandorle ricoperte di cioccolato al caffè
50 Min
Quiche ai 4 formaggi
45 Min
Salmone al forno con pesto aromatico
50 Min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1h 30min
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40min
Insalata arcobaleno veloce
10min