Spezzatino alla zurighese

Spezzatino alla zurighese

4.7 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolle halbiert
  • 20 g di burro chiarificato
  • 600 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi
  • ½ cucchiaino di sale nach Geschmack
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 15 g di farina
  • 120 g di acqua
  • 250 g di funghi champignon, freschi, a fette
  • 1 dado per brodo di manzo (per 0.5 l)
  • 50 g di vino bianco, secco
  • 1 ½ cucchiaio di amido di mais (maizena)
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato nach Belieben
  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco Blätter abgezupft

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 338 kcal / 1411 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...