Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g scalogno, tagliato a metà
- 1 peperoncino rosso piccante fresco, tagliato a metà
- 1 mazzetto di coriandolo fresco
- 20 g di radice di zenzero fresco, a fettine sottili
- 2 spicchi di aglio
- 40 g di olio di sesamo, tostato
- 2 cucchiaini di cumino in polvere
- 1 cucchiaio di pasta di curry, gialla
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di peperone rosso, a cubetti (2 cm)
- 70 g di concentrato di pomodoro
- 1 scatola di latte di cocco (400 g)
- olio per friggere
- 200 g di topinambur, a fettine sottili (v. Consigli)
- sale per condire
- curry in polvere per condire
- 700 grammo di gamberi, congelati, scongelati e sgocciolati (v. Consigli)
- 1 cucchiaio di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2091 kJ / 500 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso casimiro
45min
One-pot pasta alla greca
30 Min
Condimento alla senape e aceto balsamico
Brak ocen
Salsa olandese
Brak ocen
Asparagi con patate
50min
Burro alle erbe
5min
Involtini primavera
55 min
Zuppa asiatica vegana con tofu
1h 30min
Polenta ai porri con topping di castagne
Brak ocen
Crostata alla pancetta e porri
1h
Biscotti milanesini
3h
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40min