Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di lonza di maiale in bocconcini (3 cm circa)
- 150 g cipolla in quarti
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 330 g di acqua
- 15 g di miele
- 1 rametto di rosmarino fresco, intero
- 1 rametto di timo fresco, intero
- 8 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 200 g di mele Morgenduft o Fuji, sbucciate e a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1618.4 kJ / 386.8 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 88 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lonza alla salvia
1h 10min
Lonza di maiale sottovuoto con burro timo e radicchio rosso
2h
Braciole di maiale sottovuoto con insalata di mele
2h 40min
Manzo alla birra
3小时 20 分钟
Spezzatino di manzo a Cottura Lenta con salsa ai funghi
5h 40min
Braciole di maiale con salsa all’ananas
3 Std.
Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso
4h 45min
Spezzatino di tacchino al curry a Cottura Lenta
2h 50min
Costine di maiale piccanti a Cottura Lenta con mini tortillas
5 Std.
Spezzatino di guancia e ceci
3 godz. 50 min
Manzo a Cottura Lenta con funghi e verdure
5 godz. 20 min
Brasato ai funghi
6 Std.