Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Calamari
- 500 di calamari freschi, puliti ad anelli
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- insalata verde mista q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 828 kJ / 198 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone sottovuoto aromatizzato al lime e zenzero
1h 20min
Pesce spada agli agrumi sottovuoto
1h 15 min
Branzino sottovuoto al pepe rosa
1h 10 min
Contorno di carciofi sottovuoto
50min
Salmone sottovuoto alle erbe (per 2 persone)
1h 30min
Filetto di maiale con cime di rapa sottovuoto
2h 30 min
Tonno sottovuoto in salsa teriyaki
55min
Insalata di polpo sottovuoto con verdurine
8 godz.
Gamberi freschi sottovuoto
1h
Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa
1h 30min
Merluzzo sottovuoto con pomodorini e olive
1h 30min
Petto di tacchino agli agrumi sottovuoto
3 Std. 30 Min