Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de noisettes, décortiquées, non émondées, entières
- 225 g de farine
- ½ c. à café de sel
- 75 g de beurre, froid coupé en morceaux
- 250 g de séré
- 4 pommes, pelées, épépinées et coupées en tranches de 1 cm
- 100 g de lait
- 150 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 2 œufs
- 4 c. à soupe de sucre
- 1 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 c. à soupe de sucre vanillé
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1657 kJ / 397 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Pâte à pizza
1 Std.
Gratin de pommes de terre
1 Std. 10 Min
Tarte aux abricots
1 Std. 10 Min
Tarte aux pommes
1 Std. 15 Min
Ratatouille
40 Min
Gratin dauphinois
50 Min
Lasagnes classiques
2h 5min
Quiche poireaux-lard
1 Std.
Bûche de Noël
2 Std. 45 Min
Soupe de potiron
35 Min
Lasagnes
2 Std.
Ragoût de bœuf
1 Std. 50 Min