Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 950 g d'eau
- ⅓ cube de levure boulangère fraîche (env. 15 g)
- un peu d' huile végétale, pour graisser
- 250 de farine bise
- 20 g de graines de tournesol
- 1 c. à soupe de graines de chia
- 1 c. à soupe de graines de lin
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 460.1 kJ / 109.8 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain accordéon aux herbes
1h 20min
Pain vaudois à la croix
13h 30min
Pères Noël en pâte
2 godz. 10 min
Granola
1 godz. 40 min
Biscuits aux amandes
40min
Polenta
1 godz.
Petits pains au müesli (sucrés)
2 godz.
Polenta tessinoise
45min
Tresse russe aux canneberges
3 Std.
Muffins au lard
50min
Porridge aux fruits et à la cannelle
15 Min
Tarte au vin cuit
45min