Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 30 g d'huile d'olive extra vierge et un peu plus pour graisser
- 260 g d'eau
-
1
c. à café de sucre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
½
cube de levure boulangère fraîche (20 g)
lub 1 sachet de levure boulangère sèche - 500 g de farine blanche et un peu plus pour fariner
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture et la finition
-
200
g de tomates cerises, coupées en deux
lub 200 g d'olives, tout type, dénoyautées - 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 pincées de sel
- 20 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 458 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30min
Pain toupie rapide
40min
Risotto alle cinque P
30min
Crème glacée aux fruits
5 min
Variations autour du beurre - Café de Paris
30min
Yogourt nature
12 Std.
Mousse au thon
5 min
Papet vaudois
55 min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Mousse au mocca rapide
5 min
Focaccia aux tomates
40min
Croissants au jambon
35min