
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon coupé en morceaux (3 cm)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
-
40
g de lard tyrolien coupé en lanières ou en dés
lub 40 g de jambon coupé en lanières ou en dés - 20 g de cèpes séchés (les faire tremper 10 minutes dans l’eau puis les égoutter)
- 800 g de longe de porc en un seul morceau
- du sel et plus selon les goûts
- du poivre noir, moulu et plus selon les goûts
- 300 g d'eau
-
½
cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub ½ c. à café de bouillon de légumes en pâte - 1000 g de pommes de terre coupées en rondelles (2-3 mm) ou en dés (0,5 x 0,5 cm)
- 300 g de lait
- 20 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 754 kcal / 3157 kJ
- Białko
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Błonnik
- 3.8 g