Poulet au poivron rouge

Poulet au poivron rouge

4.3 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousse d'ail
  • 40 g d'huile d'olive extra vierge
  • 350 g de poivrons rouges en morceaux (2-3 cm)
  • 1 brin de basilic frais
  • 2 c. à café de sel fin
  • 1 brin de thym frais
  • 1 brin de romarin frais
  • 1 pincée de piment rouge, tout type (opcjonalnie)
  • 1 feuille de laurier séchée
  • 2 - 3 filets d'anchois à l'huile ou saumurés, bien égouttés
  • 700 g de cuisses de dinde, sans peau avec les os (cuisses et pilons séparés)
  • 100 g de bière blonde
  • 50 g de bouillon de légumes (opcjonalnie)
    50 g d'eau
  • 1 pincée de poivre blanc moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 238 kcal / 996 kJ
Białko 22.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...