Quiche saumon, épinards, feta

Quiche saumon, épinards, feta

4.6 66 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 morceaux

Składniki

  • beurre pour beurrer
    un peu de
  • pâte brisée faite maison
    1
  • farine pour le plan de travail
    un peu de
  • de beurre demi-sel
    20 g
  • de feuilles d'épinard frais et quelques feuilles pour la finition
    400 g
  • œufs
    2
  • de crème fraîche, 30 % de matières grasses
    30 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre, moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de filet de saumon, sans la peau coupé en dés
    200 g
  • de feta coupée en cubes
    100 g
  • de pignons de pin pour décorer
    10 - 15 g

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 377.7 kcal / 1575.7 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...