Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gousses d'ail
- 10 brins de persil frais, uniquement les feuilles
-
400
g de champignons de Paris, frais, en deux ou en quatre
lub 400 g de pleurotes frais, en deux ou en quatre - 1 piment séché (opcjonalnie)
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre noir, moulu
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2387 kJ / 571 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne all’arrabbiata
20 dk
Cuisson des œufs
20 dk
Champignons sautés à feu vif aux poivrons
25 min
Légumes rissolés
20 dk
Poulet au poivron rouge
1 Std. 5 Min
Ail et oignons légèrement rissolés (200 g)
20 dk
Spaghettis à l'ail, à l'huile d'olive et au piment
30 Min
Ragoût de pois chiches aux légumes et au chorizo
45 dk
Ragoût de légumes
45 dk
Haricots verts aux tomates et au persil
55 dk
Petits pois et carottes
35 dk
Accompagnement à la courgette
30 Min