Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- ½ c. à café de sel
- 1000 g de pommes de terre à chair ferme, pelées, coupées en rondelles (4 mm)
- 20 g d'huile de colza
- 20 g de crème entière
- 50 g de yogourt nature
- 30 g de vinaigre aromatisé aux herbes
- 1 c. à soupe de moutarde
- ¼ c. à café de sel, selon les goûts
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- 15 g ciboulette fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 min
Émincé à la zurichoise
50 min
Gâteau oignons-fromage
1h 15 min
Salade de pâtes
35 min
Salade de cornettes
30 min
Mousse au thon
5 min
Riz Casimir
45 min
Sauce à salade moutarde-balsamique
10 min
Salade de pommes de terre
8h 45min
Sauce à salade à la française
20 min
Salade de haricots verts aux lardons
40 min
Pommes de terre en robe des champs
30 min