Artichauts à la romaine

Artichauts à la romaine

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 4 artichauts
  • 1 citron
  • 1 bouquet de persil frais laver et sécher les feuilles
  • ½ - 1 gousse d'ail
  • 1 pincée de sel
  • 40 g d'huile d'olive extra vierge
  • 100 g de vin blanc, sec
  • 300 g d'eau
  • ½ cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    1 c. à café rase de bouillon de légumes, fait maison

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 159.7 kcal / 668.5 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...