Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 artichauts
- 1 citron
- 1 bouquet de persil frais, laver et sécher les feuilles
- ½ - 1 gousse d'ail
- 1 pincée de sel
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de vin blanc, sec
- 300 g d'eau
-
½
cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub 1 c. à café rase de bouillon de légumes, fait maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 668.5 kJ / 159.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pommes de terre en robe des champs
30 min
Asperges et hollandaise au yogourt
30 min
Aubergines vapeur et riz
1h
Ratatouille
40 Min
Asperges accompagnées de pommes de terre
50min
Gratin de chou-fleur
55 min
Soupe de légumes
25 min
Artichauts à la romaine
50min
Poulet et asperges vapeur, riz et sauce au vin blanc
45 min
Sauce tomate pour tous les jours
30 min
Salade de haricots verts aux lardons
40 Min
Blancs en neige
5 Min