Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g d'eau
-
300
g de fruits rouges frais variés (fraises ou framboises par ex.)
lub 300 g de fruits rouges surgelés variés - 200 g de sucre en poudre
-
250
g de fromage blanc nature
lub 250 g de ricotta - 250 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- feuilles de menthe fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet aux fruits
10min
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Crème caramel
3h
Granité de fruits frais
5min
Soufflé au caramel
35min
Glace aux fruits
5min
Mousse glacée aux fruits rouges
10min
Velouté de potiron et crevette
35min
Crème fouettée
10min
Cheesecake vanille au coulis de fraises
3u. 40min
Crème brûlée
2 Std. 40 Min