Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille, coupée en morceaux
- 250 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 100 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 700 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Petits pots de crème au chocolat
40min
Sauce au yaourt
5 Min
Sauce orange-curry
10min
Crème caramel
3 Std.
Granité de fruits frais
5 Min
Sucre glace
5 Min
Glace à la vanille
12h
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Crème fouettée
10min
Chocolat chaud
10min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1 Std. 15 Min
Crème brûlée
2 godz. 40 min