Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 130 g de sucre en poudre
- 500 g de lait entier
- 4 œufs
- 100 g de caramel liquide (voir rubrique "Conseil(s)")
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1048 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Petits pots de crème au chocolat
40min
Crème renversée au caramel
4 Std. 50 Min
Cake aux fruits confits
4 Std.
Iles flottantes
1 Std.
Brioche
8h
Gâteau au citron
2 Std.
Velouté de potiron et crevette
35 Min
Crème fouettée
10 Min
Mousse aux fruits rouges
5 Std.
Œufs au lait
50 Min
Yaourt nature
14 Std.
Crème brûlée
2 godz. 40 min