Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1650 g d'eau
-
12
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub ½ sachet de levure boulangère sèche (5 g) - 250 g de farine de blé
- 5 g de sel fin
- 10 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1025 kJ / 241 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains vapeur
2 Std. 10 Min
Fougasse
2h
Pain express
1 Std. 15 Min
Baguette
3u. 45min
Pain au lait
2 Std. 20 Min
Pain de campagne
2h
Pâtes fraîches
1h
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2h
Petits pains suédois
16h
Farine de céréales ou de légumes secs
5 Min
Pain vapeur à l'épeautre
1h 30min
Yaourt nature
14h