Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait demi-écrémé
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de blé complet
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'huile d'olive, et 1 c. à café pour la finition
- ½ c. à café de sel
- 70 g d'olives noires dénoyautées, coupées en morceaux
- 70 g d'olives vertes dénoyautées, coupées en morceaux
- 100 g de lardons
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2008 kJ / 477 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes de pommes de terre
45min
Fougasse aux olives
2h 50min
Pain express
1h 15min
Pain au lait
2h 20 min
Pâtes fraîches
1 Std.
Focaccia aux céréales
2 Std.
Focaccia aux olives
3u.
Fougasse au romarin
3 Std. 25 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2 Std.
Bretzel
1 Std. 10 Min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20min
Cake surprise
2 Std.