Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs (53-63 g chacun)
La sauce au chocolat et le dressage
- 250 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de lait
- glace à la vanille, maison ou du commerce
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
-
50 ans de Thermomix® 50 Przepisów, Szwajcaria
-
Desserts glacés préférés 30 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Tarte meringuée au citron
1 godz. 10 min
Iles flottantes
1h
Crème brûlée
2h 40min
Crème pâtissière
15 min
Gougères
40 min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12hod.
Sphère chocolat-mandarine
12hod.
Eclair au chocolat
1h 15min
Pâte à chou
2 Std.
Crème anglaise
10 min
Financiers
30 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15min