Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
-
10
g de levure boulangère sèche
lub 25 g de levure boulangère fraîche, type 55 - 510 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1257 kJ / 295 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
4u.
Pain au yaourt
1h 50min
Pains au lait façon "tangzhong"
24h
Baguette express
2 Std. 35 Min
Pain cocotte
2h 20 min
Pain de mie
3h 20min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min