Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
-
10
g de levure boulangère sèche
lub 25 g de levure boulangère fraîche, type 55 - 510 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1257 kJ / 295 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain cocotte
2u. 20min
Gâche vendéenne
3h 20min
Pain de campagne
4h
Pain de mie moelleux
3 Std. 25 Min
Pain de mie
3h 20min
Pain au lait (Simplicité)
2u. 20min
Pain aux graines
5h
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min