Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 5 jaunes d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 350 g de crème liquide entière, très froide
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2229.4 kJ / 532.8 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 63.6 mg
W kolekcjach
-
Basiques - Yaourts et crèmes dessert 9 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Pâte à chou
2 Std.
Crème caramel
3u.
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Iles flottantes
1 Std.
Crème pâtissière
15 Min
Sucre glace
5 min
Mousse au chocolat
3h 20min
Crème fouettée
10 Min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15min
Crème anglaise
10 Min
Profiteroles
2h 15min