Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'échine de porc, désossée, coupée en cubes (2 cm env.)
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à café de poivre moulu
- 1 c. à café de quatre-épices
- 60 g d'oignon, coupé en deux
- 4 brins de persil frais, ciselés
- 100 g d'épaule de veau, coupée en cubes (2 cm env.)
- 100 g de gorge de porc, coupée en cubes (2 cm env.)
- 2 œufs
-
2
c. à soupe d'armagnac
lub 2 c. à soupe de cognac -
80
g de pistaches, décortiquées et non salées
lub 80 g de noisettes décortiquées - 1 barde de lard
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 1 branche de thym frais
- 20 g de farine de blé, pour la soudure
- 1 c. à soupe d'eau, pour la soudure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1215 kJ / 292 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté périgourdin
48 Std.
Pâté de lapin
2j 35 menit
Pâté de campagne au foie gras
48 Std.
Délice de foies au riesling
2h 50min
Terrine bressane
24 godz.
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 Std.
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Brandade de morue
24 godz. 35 min
Terrine de campagne
25 godz. 15 min
Lapin aux pruneaux
1 Std.
Terrine de canard
24 godz.
Mousse de foie de volaille au porto
72 Std.