Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de calabaza en trozos de 3 cm
- 200 g de zanahoria en rodajas de 1 cm
- 200 g de garbanzos cocidos (en conserva) aclarados y escurridos (más 4 cucharadas para decorar)
- 1 palo de canela
- ½ cucharadita de comino en grano
- 300 g de caldo de verduras
- 1 pellizco de sal
- 4 lomos de bacalao al punto de sal (de aprox. 80-100 g c/u)
- 150 g de leche evaporada
- 5 - 6 tallos de cebollino picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1285 kJ / 307 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 542.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30 Min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45 Min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35 Min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30 Min
Crema fría de bacalao
3 godz. 10 min
Crema de verduras y gambas
1 Std.
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 Min
Crema de judías blancas con espinacas
30 Min
Vichyssoise de espárragos
30 Min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 Min
Crema de judías blancas y calabaza
30 Min
Crema de gambones
45 Min