Wersje kompatybilne
Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 6 puerros cortados en trozos grandes (6-8 cm)
- 150 g de cebolleta recta en trozos
- 3 - 4 ramitas de perejil fresco (solo las hojas) y algo más para espolvorear
- 75 g de aceite de oliva
- 30 g de harina
- 50 g de vino blanco
- 400 g de caldo de pescado
- 300 g de langostinos crudos medianos pelados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1015 kJ / 243 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Setas de cardo con gambas
40min
Dorada al orio con calabacines rellenos de champiñones y frutos secos
1h
Merluza con costra de patata y crema de puerros ahumada
45min
Ratatouille exprés (Ratatouille)
40min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40min
Patatas con chirlas
30min
Rape al oporto
50min
Cintas de espárragos blancos y verdes con huevos y tapenade
30min
Merluza a la koskera
45min
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40min
Mejillones con salsa de puerro y mostaza
50min
Risotto de gambones y calabacín
25min