
Urządzenia i Akcesoria
Reibekuchen-Tarte mit Spinatcreme und Lachs
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Stücke
Składniki
Reibekuchen-Boden
-
Kartoffeln in Stücken350 g
-
Zwiebel (50 g), halbiert1
-
Ei1
-
Mehl30 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Muskat¼ TL
Spinatcreme und Fertigstellung
-
Parmesan in Stücken100 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Rahmspinat, TK in Pellets400 g
-
Crème fraîche200 g
-
Eier4
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Zitronenschale fein gerieben½ TL
-
Muskat¼ TL
-
Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Würfeln (ca. 1 cm)150 g
-
Sahne-Meerrettich20 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
163 kcal /
684 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
426 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy