![Crêpes alle zucchine Crêpes alle zucchine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8A169944-1703-4879-AD4A-270C1ADEFC02/Derivates/723FE03B-B6D2-4ACA-9763-3B932C1CD82D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 120 g di Emmental
- 600 g di zucchine a pezzi
Impasto crêpes
- 40 g di burro
- 500 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 250 g di latte
- 25 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 pizzico di noce moscata
- 150 g di ricotta romana
- 2 uova
Terminare la preparazione
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2177.8 kJ / 520.5 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 303.3 mg
Alternatywne przepisy
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1 Std.
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40 Min
Crêpes agli asparagi e salmone
2 Std. 30 Min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 Min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Finocchi ripieni
1 Std.
Ciambelline ai formaggi
30 Min
Chicche di pane al pomodoro (senza lattosio)
1 godz. 10 min
Crêpes di carote con salsa al pomodoro
1 Std.
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 godz. 10 min
Polpette di carote
1 Std.
Torta salata piselli e primo sale
2 godz. 15 min