Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 120 g di Emmental
- 600 g di zucchine a pezzi
Impasto crêpes
- 40 g di burro
- 500 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
Besciamella
- 250 g di latte
- 25 g di burro
- 25 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 pizzico di noce moscata
- 150 g di ricotta romana
- 2 uova
Terminare la preparazione
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2177.8 kJ / 520.5 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 303.3 mg
Alternatywne przepisy
Zucchine ripiene
1h 10min
Crêpes al radicchio e carciofi
1sa 50 dk
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 godz. 10 min
Crostata salata di spinaci
1h
Gnocchi bicolore
2 godz.
Colomba salata integrale al prosciutto di Praga
3 godz.
Lasagne all'amatriciana
2 godz.
Mini tortini alla pizzaiola
55 Min
Crêpes agli asparagi e salmone
2 Std. 30 Min
Blinis con prosciutto di Praga
1h
Cannelloni di maiale in sugo di verdure
1 Std. 5 Min
Torta di patate e mais
1sa 50 dk