Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra disidratato
- 200 g di farina tipo 1 + q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 5 g di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Mousse di mortadella
- 250 g di mortadella a cubetti (1 cm)
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 30 g di latte
Terminare la preparazione
- 30 pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20min
Flan al salmone affumicato
45min
Crostini di polenta con tonno affumicato
1 godz.
Bignè a sorpresa
2 Std.
Club Sandwich uovo, bacon con chips di zucca e salsa agrodolce
4 Std. 30 Min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10h 20min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Sformatini al cotechino
30 min
Blinis con carpaccio di tonno
1 godz.
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5h 30min
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2h 40min
Bignè con tre mousse
2 Std.