![Pizza romana scomposta Pizza romana scomposta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FB0D4602-FBCA-4F3E-BDF8-4E285B6A89F3/Derivates/bce771b7-11bb-4ff6-a1b4-5a0f62cf1ab9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra disidratato
- 200 g di farina tipo 1 + q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 5 g di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
Mousse di mortadella
- 250 g di mortadella a cubetti (1 cm)
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 30 g di latte
Terminare la preparazione
- 30 pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di broccoli e speck in vasocottura
1h 30min
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3h 40min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 min
Bicchierini di zucca e salsiccia al limone
1 Std. 5 Min
Polpettone di pollo con pistacchi
45min
Pallotte cace e ove
55 Min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1h 30min
Palline al prosciutto
1h 30min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50 Min
Crema spalmabile alla mortadella
15 Min
Il mio polpettone di tonno con maionese allo zenzero (di Francesca Romana Barberini)
40 Min