![Ravioli al radicchio in crema di balsamico Ravioli al radicchio in crema di balsamico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57754BF6-F2ED-4F64-8C0F-5B87F4ACBA25/Derivates/ED4DAC97-AA8D-413D-8FB8-9C7D30F52DE3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 120 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pancetta a dadini
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di radicchio a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 100 g di ricotta
- 30 g di pinoli
Terminare la preparazione
- 30 g di burro
- 30 g di aceto balsamico
- 60 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4012 kJ / 959 kcal
- Białko
- 40.2 g
- Węglowodany
- 101.6 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Tortelli di zucca mantovani
2sa 30 dk
Gnocchi di patate e castagne al sugo di porri e speck
1sa 5 dk
Ravioli ai carciofi e pancetta
1h 20min
Cappelletti reggiani
2 Std.
Ravioli ai carciofi
1 Std. 30 Min
Tagliatelle di castagne al pesto di noci (senza glutine)
1h 20min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Tortelli di zucca e Gorgonzola
1 Std. 30 Min
Bomba di riso
55 min
Cappellacci di zucca
1 Std. 30 Min
Tortelli di patate e ricotta
1h 20min