Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di nocciole sgusciate
- 70 g di pancetta affumicata a pezzi
- 250 g di petto di pollo senza pelle a pezzi
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 25 pezzi
- Kalorie
- 9043.5 kJ / 2160 kcal
- Białko
- 132.1 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 176.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.9 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 3235 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone di tonno
35min
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
1h
Muffin ricotta e zafferano
40 min.
Polpette di pollo in salsa curry
50 min.
Polpettine di pollo alla frutta secca
35min
Polpette di pollo con pancetta croccante
45 min.
Fagottini di bresaola e scamorza al Varoma
15 min
Cestini al prosciutto, Emmental e pomodori secchi
40 min.
Salsicciotti di pollo e Parmigiano reggiano
35min
Semifreddo al lime (senza lattosio)
2h 30min
Ciambelline ai formaggi
30min
Polpette di vitello in salsa di pistacchi
40 min.