Minestrone di lenticchie e patate

Minestrone di lenticchie e patate

4.3 217 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di cipolla in quarti
  • 150 g di carota pelata e a pezzi
  • 50 g di gambo di sedano a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 800 g di acqua
  • 250 g di patate a tocchetti (1 cm)
  • 2 foglie di alloro fresche
  • 1 - 2 cucchiaini di sale
  • 400 g di lenticchie in scatola sciacquate e sgocciolate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 225.5 kcal / 943.5 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 2.9 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 142.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...