Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di scamorza a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
-
500
g di foglie di spinaci freschi, lavate
lub 500 g di spinaci in foglia surgelati - 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
1
cucchiaino raso di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale - 1 cucchiaino raso di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 807 kJ / 193 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli e salsiccia
30min
Frittata di spinaci al forno
45min
Piselli al prosciutto
20min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Patate e fagiolini al pesto
35min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Contorno di spinaci
25min
Contorno di zucchine e mais
35min
Spinaci al burro
30min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55p
Contorno di peperoni al vapore
40min
Carote tiepide alla salvia
35min