![Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/48f5096c-92f7-410b-9d15-226f9360177a/Derivates/7fe1fa40-c49a-43bf-b142-22d15d6ee350.jpg)
Wersje kompatybilne
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di merluzzo (150 g l'uno)
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 100 g di olive verdi denocciolate + q.b.
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- 350 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1297.1 kJ / 309.8 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30 min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 мин.
Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)
35 min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 мин.
Pesce spada con fagiolini e olive
40 мин.
Platessa al pomodoro
30 min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 min
Branzino al cartoccio
1 godz. 10 min
Salmone con crudo di pomodori
35 min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 мин.
Filetto di orata con peperoni (TM6)
25min
Merluzzo alla pizzaiola
30 min