Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
TM6 TM5 TM31

Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive

4.6 (249 ocen)

Składniki

  • 3 foglie di basilico fresco, lavate
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 4 filetti di merluzzo (150 g l'uno)
  • 50 g di cipolla bianca a pezzi
  • 100 g di olive verdi denocciolate + q.b.
  • 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
  • 350 g di passata di pomodoro
  • 100 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1297.1 kJ / 309.8 kcal
Białko
36.2 g
Węglowodany
10.4 g
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
2.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy