Wersje kompatybilne
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 filetti di merluzzo (150 g l'uno)
- 50 g di cipolla bianca a pezzi
- 100 g di olive verdi denocciolate + q.b.
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, sciacquati e asciugati
- 350 g di passata di pomodoro
- 100 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1297.1 kJ / 309.8 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Frittata alle zucchine
40 Min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 Min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 min
Salmone al cartoccio
35 Min
Platessa al pomodoro
30 Min
Merluzzo con salsa saporita (6 porzioni)
35 Min
Merluzzo alla pizzaiola
30 Min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 Min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 Min
Filetti di branzino alla pizzaiola
45 Min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 Min
Filetto di pesce al vapore con salsa al pomodoro e olive (TM6)
40 Min