Wersje kompatybilne
Mediterrane Köstlichkeit – selbstgebackenes Brot im Tontopf
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 125 g Milch
- 250 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreuen
- ½ TL Salz
- 1 EL Kräuter der Provence
- 4 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 8 Oliven, grün, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2119 kJ / 567 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheddar-Mandeln
45 min
Frozen-Yoghurt-Bites
6 godz. 10 min
Astra-Schrippen
2 Std. 50 Min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.
Baguettes d' Épi
17h
Walnuss-Knäckebrot
1 Std. 50 Min
Honig-Salz-Mandeln
30 min
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Curry-Zwiebel-Baguette
3h
Partyrad
2h
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 Std. 45 Min
Körner-Bürli
12h