Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dunkler Aufstrich
- 175 g Haselnüsse, mit Haut
- 150 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 250 g Sahne
- 100 g Vollrohrzucker (z. B. Mascobado Zucker)
- 2 TL Vanilleextrakt
- 30 g Kakao
- 2 EL Sonnenblumenöl
Heller Aufstrich
- 175 g Mandeln mit Haut
- 150 g weiße Schokolade, in Stücken
- 250 g Sahne
- 50 g Zucker
- 1 TL Vanilleextrakt
- 2 EL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 13204 kJ / 3154 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 142 g
- Tłuszcz
- 259 g
- Błonnik
- 29.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdnuss-Karamell-Riegel
1h
Nuss-Nougat-Schoko-Creme
15min
Kokosaufstrich
15min
Toffee-Nuss-Aufstrich
15min
Kokos-Nougat-Aufstrich
1h 45 min
Erdnuss-Karamell
1h
Weihnachtlicher Schokoaufstrich
30 min
Pfannenbrötchen mit Vanillefüllung
1 Std. 20 Min
Himmlischer Aufstrich aus Himbeeren und weißer Schokolade
25 Min
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
1h 45 min
Keks-Aufstrich 'Spekulatius Style'
15min
Zimt-Minis
30 min