Urządzenia i Akcesoria
Kaffeestollen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 24 godz.
36 Scheiben
Składniki
-
Sultaninen200 g
-
Weinbrand70 g
-
Zitronat50 g
-
Orangeat50 g
-
Mandeln150 g
-
Kaffeebohnen2 EL
-
Amarettini100 g
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken200 g
-
Milch100 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker180 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
-
Butter in Stücken200 g
-
Zimt½ TL
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Wasser zum Bestreichen
-
Espresso, aufgebrüht heiß4 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
786 kJ /
188 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Stollen
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tonkacreme mit Eierlikör
15 min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 godz.
Leipziger Lerchen
1 godz. 45 min
Aprikosen-Mokka-Kekse
2 godz. 40 min
Spekulatius-Cashew-Florentiner
1 godz. 40 min
Marzipan-Zimt-Striezel
2 godz.
Erdnuss-Ingwer-Kekse
2 godz. 40 min
Marzipanstollen
4 godz.
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1 godz. 30 min
Mohnstollen
26 godz.
Christstollen, klassisch
4 godz.
Stollenhappen
50 min