Urządzenia i Akcesoria
Schwarz-Weiß-Brot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
20 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner200 g
-
Weizenkörner200 g
-
Buttermilch350 g
-
Zuckerrübensirup (z. B. von Grafschafter)140 g
-
Hefe40 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen700 g
-
Salz2 ½ TL
-
Öl30 g
-
Milch150 g
-
Wasser100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
994 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weißbrot
1 godz. 50 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 godz. 30 min
Roggenbrötchen mit Espresso
2 godz.
Softes Sandwichbrot
3 godz. 30 min
Möhrenbrot
2 godz.
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Schwarzbrot
3 godz.
Tiger-Brot
3 godz.
Doppelbocker aus dem Topf
3 godz.