Schwarz-Weiß-Brot

Schwarz-Weiß-Brot

3.5 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
20 Scheiben

Składniki

  • Roggenkörner
    200 g
  • Weizenkörner
    200 g
  • Buttermilch
    350 g
  • Zuckerrübensirup (z. B. von Grafschafter)
    140 g
  • Hefe
    40 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
    700 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Öl
    30 g
  • Milch
    150 g
  • Wasser
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 7 g
Kalorie 994 kJ / 237 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...