Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gruyère, en dés de 2 cm de côté
- 150 g de lardons fumés, en petits dés
- 2 œufs
- 200 g de lait
- 50 g d'huile d'olive, et un peu pour les moules
- du sel
- du poivre moulu
- 250 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2h 50min
Miniquiches lorraines
55 dk
Minichoux au chèvre et au basilic
55 dk
Muffins pomme-camembert
55 dk
Madeleines jambon-comté
1h 35min
Minitartelettes fines tomates et comté
1h 15min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40 dk
Biscuits au comté
1sa
Cake pomme-lardons
1 Std. 10 Min
Minicakes chorizo-feta
35 dk
Cookies jambon, parmesan et origan
45 dk
Cannelés au jambon
13hod.