Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gruyère, en dés de 2 cm de côté
- 150 g de lardons fumés, en petits dés
- 2 œufs
- 200 g de lait
- 50 g d'huile d'olive, et un peu pour les moules
- du sel
- du poivre moulu
- 250 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40 min
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1h 20 min
Minitartelettes fines tomates et comté
1h 15 min
Biscuits au comté
1h
Minichoux au chèvre et au basilic
55 min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2u. 50min
Minicakes chorizo-feta
35 min
Petits cakes courgette-chorizo
1h 5 min
Miniquiches lorraines
55 min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 min
Madeleines jambon-comté
1sa 35 dk
Cannelés au jambon
13u.