Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 noisette de beurre, pour les moules
- 100 g de bacon, en tranches
- 200 g de farine de blé, et 1 c. à soupe pour les moules
- 11 g de levure chimique
- 120 g de lait
- 40 g d'huile neutre
- 4 œufs
- 5 portions de fromage à tartiner
- 80 g de gruyère, râpé
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2135 kJ / 510 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Fondant au chocolat
40 dk
Cookies aux pépites de chocolat
25 dk
Mousses au chocolat
3 Std. 20 Min
Cake tendre mozza jambon
1sa 20 dk
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 Min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1sa 20 dk
Minicakes au fromage et aux lardons
40 dk
Cake aux petits pois, lardons et comté
1 Std. 15 Min
Cake jambon et boursin
50 dk
Cake chorizo-courgette
45 Min
Roulé à la pâte à tartiner
25 dk
Gâteau moelleux au chocolat
40 dk