Indochine Chicken Salad

Indochine Chicken Salad

4.4 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • peanuts, roasted, unsalted
    80 g
  • limes juice only
    4
  • palm sugar
    3 tsp
  • fresh chilli thinly sliced
    1
  • fish sauce
    1 Tbsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    30 g
  • onions quartered
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • water plus extra for soaking
    1600 g
  • chicken breasts boneless and skinless, halved on the grain
    700 g
  • onions thinly sliced
    60 g
  • water cold, for soaking
  • dried rice noodles
    200 g
  • water hot, for soaking
  • fresh mint leaves
    15 g
  • fresh coriander leaves
    ½ bunch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 501 kcal / 2096 kJ
Białko 42 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...