Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g ovas de pescada
lub 1000 g ovas de bacalhau - 1000 g água
- 70 g pimento amarelo
- 70 g pimento vermelho
- 70 g pimento verde
- 70 g pimento laranja
- 150 g cebola
- 30 g coentros
- 15 g cebolinho
- 1 c. chá de sal
- 100 g azeite
- 30 g vinagre de vinho branco ou outro a gosto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1456 kJ / 348 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Douradas com açorda de coentros
45min
Feijoada de chocos
40min
Raia alhada
40min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Bisque de marisco
45min
Sopa alentejana
30min
Ovas com alho e malagueta
35min
Cenouras do Algarve
1h 30min
Lingueirão à Bulhão Pato
2u. 20min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min
Açorda de marisco
30min
Farófias
20min