![Girandole di magro Girandole di magro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FCC150F2-AB8B-4CD6-B9D6-0994DE151483/Derivates/F4C60D3F-3EC5-4A91-B08C-4DEECE5FA256.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 100 g di farina
- 200 g di semola di grano duro
- 2 uova
- 2 tuorli
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di acqua
Ripieno
- 30 g di burro
- 200 g di spinaci in foglia surgelati
- 300 g di ricotta fresca
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 500 g di acqua
- 50 g di burro fuso
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2703 kJ / 646 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbazzone reggiano
2 Std.
Filetto in crosta di patate
2 Std. 15 Min
Lasagne al forno
2sa 30 dk
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Piadina romagnola
15 Min
Croissant salati agli spinaci
3sa
Ravioli al cacao con ripieno di ricotta e noci
1 Std. 30 Min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1 Std. 30 Min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 Std. 45 Min
Ficelles picardes
1 godz. 25 min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1 Std. 10 Min