Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 36.5 g
Alternatywne przepisy
Brandteig
2 godz.
Zwetschken-Mohn-Strudel
2 godz.
Quarkstrudel
1 godz. 20 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1hod.
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 godz. 20 min
Hefeschnecken
1 Std. 40 Min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Hefegrundteig, süss
1hod.
Apfelstrudel
1 godz. 20 min