![Sachertorte Sachertorte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32F90447-8DE2-4DD9-85C3-47C6E910DAB7/Derivates/8495E2BD-3095-4B0C-881A-00C4007C404C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sachermasse
- 130 g Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 180 g Feinkristallzucker
- 130 g Zartbitterkuvertüre, grob gehackt
- 40 g Staubzucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 130 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver
Füllung, Glasur und Fertigstellung
- 250 g Marillenmarmelade, passiert
- 1 EL Rum
- 100 g Zartbitter-Kuvertüre, in Stücken
- 350 g Schlagobers
- 1 Päckchen Sahnesteif (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1988 kJ / 475 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 92 mg
Alternatywne przepisy
Käse-Sahne-Torte
6 Std.
Topfengolatschen
50 Min
Zwetschkenfleck
1 godz. 30 min
Malakofftorte
10h 20min
Grießnockerl
30min
Käse-Sahne-Torte
2 godz.
Kardinalschnitten
3h
Bananenschnitten
3h
Eva's Sachertorte
1h 40min
Marillenkuchen
1ωρ. 10 λεπτ.
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Ribiselschnitten
1 Std.