Sachertorte

Sachertorte

3.8 154 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Sachermasse
  • Butter zum Einfetten
  • Eier (Größe M)
    6
  • Salz
    1 Prise
  • Feinkristallzucker
    180 g
  • Zartbitterkuvertüre grob gehackt
    130 g
  • Staubzucker
    40 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 TL
  • Weizenmehl, glatt
    130 g
  • Backpulver
    ½ TL
Füllung, Glasur und Fertigstellung
  • Marillenmarmelade passiert
    250 g
  • Rum
    1 EL
  • Zartbitter-Kuvertüre in Stücken
    100 g
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    350 g
  • Sahnesteif (opcjonalnie)
    1 Päckchen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 92 mg
Białko 6 g
Kalorie 1988 kJ / 475 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...