Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 250 g Zucker
- 250 g Haselnüsse
- ½ - 1 TL Zimt, gemahlen, nach Geschmack
- ¼ - ½ TL Nelken, gemahlen, nach Geschmack
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Ei
- 200 g Ribiselmarmelade
- 1 Eidotter
- 30 g Mandeln, gehobelt
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2200 kJ / 526 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Linzer Torte
3 godz.
Linzer Torte
1h
Schwarzplententorte
2 godz. 40 min
Hasenöhrl
1h
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Schokomousse-Biskuitroulade
2 Std. 30 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 godz. 20 min
Linzer Weihnachtstorte
2 godz.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 Std. 30 Min
Linzer Plätzchen
4 Std.