Urządzenia i Akcesoria
Faschingskrapfen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 Stück
Składniki
-
Butter60 g
-
Milch250 g
-
frische Germ40 g
-
Zucker50 g
-
Eidotter4
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Salz1 Prise
-
neutrales Öl etwas mehr zum Einfetten750 - 1000 g
-
Marillenmarmelade fein250 g
-
Rum (opcjonalnie)1 TL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1117 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Grießnockerl
30 min
Strudelgrundteig
45 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Topfenmäuse
1 godz.
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Nussstrudel
2 godz. 30 min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Bananenschnitten
3 godz.
Schnelle Biskuitroulade
30 min