Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Butter
- 250 g Milch
- 40 g frische Germ
- 50 g Zucker
- 4 Eidotter
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 750 - 1000 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Marillenmarmelade, fein
- 1 TL Rum
- Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2 godz.
Hasenöhrl
1 godz.
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Leberknödel
55 min
Strudelgrundteig
45 min
Nussstrudel
2 Std. 30 Min
Kardinalschnitten
3h
Topfenstrudel
2 Std. 10 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Bananenschnitten
3h