Faschingskrapfen

Faschingskrapfen

4.3 496 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 Stück

Składniki

  • Butter
    60 g
  • Milch
    250 g
  • frische Germ
    40 g
  • Zucker
    50 g
  • Eidotter
    4
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    500 g
  • Salz
    1 Prise
  • neutrales Öl etwas mehr zum Einfetten
    750 - 1000 g
  • Marillenmarmelade fein
    250 g
  • Rum (opcjonalnie)
    1 TL
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 267 kcal / 1117 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...