Urządzenia i Akcesoria
Faschingskrapfen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 Stück
Składniki
-
Butter60 g
-
Milch250 g
-
frische Germ40 g
-
Zucker50 g
-
Eidotter4
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Salz1 Prise
-
neutrales Öl etwas mehr zum Einfetten750 - 1000 g
-
Marillenmarmelade fein250 g
-
Rum (opcjonalnie)1 TL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1117 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grießnockerl
30min.
Strudelgrundteig
45min.
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min.
Cremeschnitten
4hod.
Topfenstrudel
2hod. 10min.
Kardinalschnitten
3hod.
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min.
Nussstrudel
2hod. 30min.
Apfelstrudel
1hod. 20min.
Buchteln mit Vanillesauce
1hod. 40min.
Schnelle Biskuitroulade
30min.
Bananenschnitten
3hod.