Urządzenia i Akcesoria
Grießnockerl
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Milch125 g
-
Butter25 g
-
Salz¼ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen2 Prisen
-
Muskatnuss, gemahlen2 Prisen
-
Hartweizengrieß, fein (siehe Tipp)80 g
-
Eidotter1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
162 mg
Białko
4 g
Kalorie
599 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Kaiserschmarrn
35 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Semmelknödel
50 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min