Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- Öl zum Einfetten
- 10 g Butter, weich
- 100 g Wasser, kalt
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
Fülle- und Strudelzubereitung
- 120 g Butter, in Stücken
- 80 g Semmelbrösel
- 80 g Walnüsse
- 30 g Zitronensaft
- 10 g Rum
- 80 g Feinkristallzucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp), geschält, geviertelt, entkernt
- 2 EL Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2304 kJ / 550 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 4.1 g
Alternatywne przepisy
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Grießnockerl
30 min
Mohnnudeln
1h 30min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Faschingskrapfen
2h 45min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1sa 10 dk
Marillenknödel
1 Std. 15 Min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Topfenstrudel
2sa 10 dk
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min