Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
Schalotte, halbiert
lub 50 g Zwiebel, halbiert - 2 TL Salz
- 60 g Zucker
- ¼ TL Pfeffer
- 60 g Essig, z. B. Weinessig oder weißer Balsamico
- 400 g Wasser
- 20 g Kartoffelstärke
- 250 g neutrales Öl, z. B. Rapsöl, Distelöl, Maiskeimöl
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 5512 kJ / 1317 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 128 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Kräuter-Vinaigrette
15 min
Inseldressing
10 min.
Joghurt-Dressing
5 Min
Fruchtiges Salatdressing
5 Min
Sylter-Sahne-Dressing
10 min.
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10 min.
Saure-Sahne-Vinaigrette
10 min.
Balsamico-Senf-Dressing
5 Min
Sahne-Dill-Dressing
5 Min
Senf-Joghurt-Dressing
10 min.
Salatsauce für Blattsalate
10 min.
Petersilien-Knoblauch-Dressing
10 min.