![Senf-Dill-Sauce Senf-Dill-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F02E8D9B-8C3D-4661-8345-2CBC095AEAE1/Derivates/3ba309af-a097-478e-b324-4e193b7420d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Rapsöl
- 2 Bund Dill, ohne Stiele
- 30 g Zucker
- 20 g Weißweinessig
- 20 g Zitronensaft
-
25
g Dijon-Senf
lub 25 g Senf, mittelscharf - 30 g süßer Senf
- 1 Eigelb
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1061 kJ / 253 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Eierstich (Suppeneinlage)
15min
Kräuterbutter
5min
Spargelcremesuppe
40 Min
Mayonnaise
5min
Sauce Hollandaise
15min
Fischbrühe
30 min.
Remoulade
10min
Beurre blanc - helle Buttersauce
20min
Nudelsalat mit Forelle und Gemüse
45min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1h 20 min.
Kabeljau mit Zitrusbutter
50 min
Zaziki
10min